Monday, 21 December 2015

Last Presentation


Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi..akhirnya tamat sudah subjek Figure Design untk sem 3 ni..
terima kasih kpd Mr M kerana beri tunjuk ajar sepanjang 4 bulan ni..masa present tdi takut pun ada but steady..huhuhu..org ke 7 kena present..ikut list no 16 tpi ramai xsampai lgi so kena org ke 7..
lega la dah lepas tpi xtau la markah mcm mna nti hope x fail..aminn..
ok that's all for today..jumpa lagi next semester..fasa bru will begin..insyAllah..

Wednesday, 16 December 2015

A.F.A is done


Akhirnya kelas Acting For Animation telah menutup tirainya petang tadi..Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar..tahniah kpd 4 group yang berteater tdi..dari pukul 2 petang sampai pukul 7..
aku group ke 2..huhu..apa pun semua dah settle..penutup kls acting dgn nyanyian dari Sir Zaky
dan merasmikan kelas Acting For Animation dah tamat..sebelum bersurai tangkap gambar dulu..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





semua sporting habis..huhu..see u again guys!!
jeng2..

Sketch Book Drawing

sambil lyn lagu band Nirvana sambil tu lukis benda ni..Mr M nak 50 drawing
aku baru buat 34..huhuni antara drawing yg aku buat..nmpk buruk sikit..hhuuhuhu




lagi 16 drawing..huhuhu..apa pon penantian satu penyeksaan..huhuh

Final D.A.P


video

Akhirnya setelah 3 jam menghadap Soundtrack Pro..Alhamdulillah siap juga wat benda ni..
1 group 2 sorang..sorang buat 2 minit..setelah susun sound yg sesuai akhirnya siap juga..
keep it up !! doongibab!!...enjoy our video from me and my pal.

Animatic SD


video

Akhirnya..setelah bercengkang mata smpi 4 pagi ni hasilnya..Alhamdulillah..siap juga
mai tgk noh..enjoy..bye

Edit Video Animatic for Storyboard Design


Assalamualaikum semua...minggu ni merupakan week paling sibuk sekali dgn mcm2 presentation..
ayoyoyo..ni salah satu nya..final animatic storyboard..bercengkang mata juga la wat benda ni..
dgn mcm2 masalah..huhuhu..




banyak kerja nk wat benda ni..kena wat  storyline, thumbnail, rough and then animatic
fuhhh..kena crop satu2...semua ada 74 frames..1 helai kertas 2 frames..so semua ada 37 helai kertas..
sgt menyeksakan..hhhuuhu4
ok that;s all for today..byee



Sunday, 13 December 2015

Teater "AKU NAK MENJADI BNTANG"


Jangan lupa noh rabu ni pukul 2 petang kat Bestari Hall tingkat 2 ada pementasan teater "Aku Nak Menjadi Bintang"..
debaran kian terasa..huhhu..kami group ke 2 untuk teater ni..huhuhu..lagi beberapa hari ja lagi..jgn lupa bawa kawan2 or family mai tgk teater kami..xsabar rasanya (kononnya).. ada 4 pementasan teater akan berlangsung ..ni sebahagian fnal project untuk subjek Acting For Animation..hoho..
jangan lupa noh..~~~~~ 16 Disember ni..